zee strand

Omgeving | De Eenhoorn Oostburg

Oostburg is het centrum van de gemeente Sluis. Een gezellige plaats waar De Eenhoorn (tekenend voor Kracht, Moed en Strijdlust na de wederopbouw na WO II) centraal staat en de Watertoren met de 'druppels van Berends' van verre te zien is.

Een plaats waar u gezellig kunt vertoeven, kunt shoppen bij de mooie winkels voor ieder wat wils. Geen grote ketens maar juist met veel speciaalzaken, met die extra persoonlijke benadering waarvoor u graag naar Oostburg terugkeert.

youtube-video-thumbnail

Op een steenworp van De Eenhoorn treft u aan de rand van Oostburg het mooie natuurgebied 't Grote Gat, waar u heerlijk kunt wandelen en vele vogels kunt spotten. Zeker ook voor fietsers is de omgeving van Oostburg geweldig. Prachtige polderwegen die leiden naar de West Zeeuws-Vlaamse kust (30 minuten fietsen, 10 minuten per auto) met de mooiste - en schoonste - stranden van West Europa.

Voor golfliefhebbers is De Eenhoorn een perfecte locatie om te overnachten maar ook om heerlijk te dineren, want Golfclub “De Brugse Vaart” ligt slechts 2 km verwijderd van het hotel/restaurant.

En mocht u liever een dagje willen vissen, ook dan kunt u 2 km verderop terecht: bij de Henricushoeve -verscholen achter het natuurgebied De Henricuspolder. Er zijn vier mooie visvijvers waarin u in alle rust individueel of in groepsverband kunt komen vissen.

Zeeland met de meeste zonuren: de geschikte plaats voor zon, zee, strand, ontspanning en plezier. Cadzand, de badplaats, die een gehele metamorfose heeft ondergaan, Groede met zijn sfeervolle markt en gezellige terrasjes met vlakbij natuurgebied Waterdunen, de Jachthaven van Breskens. Vanaf Breskens kunt u genieten van een overtocht met het fiets-voetveer om vervolgens een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Vlissingen, Middelburg, Zoutelande of Veere.

De vestingstad Sluis ligt 10 km verderop: een gezellige stad met heel veel winkels, terrasjes en mooie wandelmogelijkheden langs de Sluisse wallen. Ook Brugge (35 km) en Gent (40 km) zijn binnen 3 kwartier bereikbaar vanaf Oostburg.

Kortom: Oostburg en omgeving bieden voor elk wat wils. Wij vinden het fijn u als gast te mogen verwelkomen!

Foto's van de omgeving